Op donderdag 4 april heeft (Jong)DMP een bezoek gebracht aan het Europees Parlement in Brussel. Op deze leerzame maar vooral ook gezellige dag werden zij, dankzij Jimmy Bastings (nr.12 op de CDA-lijst voor de Europese verkiezingen in mei dit jaar), verwelkomd door de CDA-delegatie in het Europees Parlement. De dag begon met een rondleiding door het Europees Parlement met als hoogtepunten natuurlijk de welbekende plenaire zaal en de fractiekamer van de Europese Volkspartij (EVP). De rondleiding werd afgesloten met een informeel gesprek met Europarlementariër Wim van de Camp (CDA).

Daarna hebben vrijwel alle DMP-ers de wandelschoenen aangetrokken om de trekpleisters van Brussel te bekijken, zoals De Grote Markt en Manneken Pis, om vervolgens de dag af te sluiten met een etentje in Brussel. Kortom een erg leerzame en gezellige dag en leuk om te zien hoe de Europese Unie werkt.

Lijkt het je ook leuk om met jongeren van jouw leeftijd mee te gaan op excursies naar bijvoorbeeld het Europees Parlement? Sluit je dan aan bij JongDMP! JongDMP is een leuke en gezellige politieke jongerenorganisatie in de gemeente Heusden, die jongeren een podium wil bieden in de lokale politiek. Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken? Neem dan contact met Noah Brok (06-34981026) of Martijn van Esch (06-12837662) en hopelijk zien we je binnenkort! Op de website www.dmpheusden.nl is meer informatie te vinden.  

Menu