Verschillende instanties houden scherper toezicht op de situatie rond het gebouw van Caleidoscoop in Vlijmen. Dat is in het kort de reactie van het college op de door DMP Heusden gestelde vragen, nadat zij van bewoners, kinderopvang Mikz en basisschool ’t Palet zorgelijke berichten ontving omtrent overlast van jongeren rondom de Caleidoscoop. Wat DMP betreft moet er worden gewerkt aan een definitieve oplossing. 

De overlast begon al een tijdje geleden. Jongeren richtten vernielingen aan bij het kindcentrum en de basisschool. Medewerkers en bewoners voelen zich regelmatig onveilig. Het begon onschuldig met treitergedrag als belletje lellen en een bal tegen ramen trappen, maar de laatste tijd is het enorm uit de hand gelopen. De fractie van DMP Heusden veroordeelt vandalisme op welke manier dan ook. Daarom heeft raadslid Noah Brok (19), zelf woonachtig vlakbij de Caleidoscoop, aandacht gevraagd voor deze zorgelijke situatie. 

Het lijkt erop dat dit enigszins geholpen heeft. De gemeente is op de hoogte van de klachten. Politie, buurtpreventie en boa’s houden scherper toezicht op de situatie rond multifunctioneel gebouw. En het jongerenwerk is erin geslaagd meer contact te hebben met groepen jongeren rond het gebouw. Er is contact met ouders van de jongeren, waar wat DMP betreft een belangrijke verantwoordelijkheid ligt. Tevens is er contact met vertegenwoordigers van ’t Palet en van Mikz. Samen met politie, woningcorporatie Woonveste en het jongerenwerk wordt gewerkt ‘aan verbetering van de situatie’, aldus het college. 

DMP Heusden is echter nog niet tevreden. Uiteraard is het goed te horen dat het college ermee bezig is en dat jongerenwerkers met de jeugd aan de slag zijn. Maar aan de andere kant is er nog steeds overlast. Recent nog zijn er allerlei vernielingen verricht rondom en aan het gebouw. De gemeente is bezig met de problematiek, maar uit de antwoorden maken wij niet echt op dat ze met een oplossing komt. Wordt dus vervolgd. 

Lees hier de antwoorden van het college op de door DMP gestelde vragen. 

Menu