Dhr. N.J.M. (Noah) Brok
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cluster Ruimte en Duurzaamheid

Beroep/(neven)functies 

  • Student
  • Reserve Militair Koninklijke Landmacht
  • Mede-eigenaar Hintergarten Festival VOF
  • Burgerlid CDA Noord-Brabant

Voorstellen
Ik stel me graag even voor
Mijn naam is Noah Brok, in 2001 geboren en getogen in Vlijmen. De afgelopen drie jaar ben ik met trots gemeenteraadslid geweest voor DMP Heusden. Buiten mijn werk als raadslid studeer ik Bestuurskunde op Tilburg University en ben ik reservist bij het Korps Nationale Reserve van de Koninklijke Landmacht. Ik kwam in april 2018, dankzij uw voorkeurstem, als jongste raadslid van Nederland in de gemeenteraad. Een hele eer en verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat de stem van jongeren in de gemeenteraad gehoord wordt. Mijn werk is nog niet af en daarom wil ik de komende vier jaar weer voor u aan het werk om de gemeente een stukje mooier te maken. Hier wil ik me voor gaan inzetten:

1. Betaalbare woningen voor jong en oud
Wonen is een recht en daarom is het belangrijk dat er voor iedereen in Heusden een betaalbare woning is. De afgelopen vier jaar heb ik me samen met de fractie van DMP ingespannen voor voldoende woningen voor jong en oud. Dit heeft geresulteerd in verschillende maatregelen om jongeren meer kansen te geven op de koop- en huurwoningmarkt. De komende jaren houden we de vinger aan de pols en zorgen we er voor dat dit beleid ook concreet gerealiseerd wordt in betaalbare woningen.

2. Een bruisende gemeente
Verenigingen zijn de hoeksteen van onze gemeente en moeten daarom worden versterkt. De gemeente moet met verenigingen en buurt bestuurt in gesprek wanneer er vanuit een kern een prachtig initiatief komt om de saamhorigheid in die kern te versterken. De komende jaren ga ik er voor zorgen dat Heusden een bruisende en leefbare gemeente is waar er voor jong en oud wat wils is. Ontmoetingsplekken voor jong en oud zijn hierbij belangrijk.

3. Jong en oud verbinden
In de Heusdense gemeenschap hebben we jongeren en ouderen die samen met elkaar leven. Iedereen draagt op zijn manier zijn steentje bij aan de samenleving en dat is mooi om te zien. De gemeente is het sterkst wanneer we met zijn allen samenwerken. De beste oplossingen zijn de oplossingen die in samenspraak zijn bedacht. Daarom wil ik de creativiteit van jongeren verbinden met de ervaring en kennis van ouderen.

Menu