DMP Heusden heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 gepresenteerd. DMP is op dit moment de grootste partij van de gemeente Heusden. DMP komt met een top 13 van ambitieuze kandidaten en aanvullend een lijst die doorloopt tot maar liefst 32 kandidaten. De partij is trots op de kandidatenlijst. DMP is een echte lokale partij en dit zie je terug in de lijst waarin jong en oud, man en vrouw en vrijwel alle kernen vertegenwoordigd zijn.

Uit de top 13 blijkt ervaring maar ook vernieuwing. Lijsttrekker is de huidige fractievoorzitter Martijn van Esch uit Haarsteeg. Op 2 staat zittend raadslid Johan Meesters uit Drunen. Op nummer 3 en 4 staan twee vrouwelijke raadsleden Caren Joosten-Kuijs en Jeannette Verhoofstad-Stupers. Op 5 staat het jongste raadslid van Nederland Noah Brok. Plekken 6 en 7 worden ingenomen door Vlijmenaren Ivan van Hemert en Joost Meijer. Een nieuwkomer is nummer 8 op de lijst Marlies van Bokhoven. Zij is de dochter van huidig wethouder en nummer 9 Kees van Bokhoven. Op plek 10 is de ervaren René Broos uit Heusden-vesting terug te vinden. Een andere nieuwkomer op de lijst is Manon Molenschot uit Drunen. Manon is 21 jaar oud en fractieondersteuner bij DMP. Nummer 12 is Eugène-Emile Kuis uit Hedikhuizen en plek 13 wordt bezet door de 24-jarige nieuwkomer en fractieondersteuner Janiek Stupers uit Haarsteeg.

Opvallend aan de lijst is dat er een groot aantal jongeren op de lijst is terug te vinden. De lijst telt maar liefst 5 kandidaten die jonger zijn dan 27. Dit is het gevolg van de oprichting van JongDMP een aantal jaar geleden. Veel van de jongeren kandidaten hebben binnen JongDMP ervaring op gedaan en het is goed om te zien dat zij nu allemaal een plek op de lijst in kunnen nemen. Verder zijn op de lijst bekende gezichten aanwezig, maar ook veel nieuwelingen uit onder andere Drunen, Elshout, Nieuwkuijk en Haarsteeg.

DMP Heusden is een echte lokale partij waarin jong en oud, man en vrouw en alle kernen vertegenwoordigd zijn en zich thuis voelen. Dit geeft, samen met een ijzersterk verkiezingsprogramma, veel vertrouwen. Bij DMP geldt overigens de regel: de meeste stemmen gelden. Hiermee bepaalt niet de plaats op de lijst de volgorde van de zetelverdeling in maart 2022, maar degene met de meeste stemmen. De volledige kandidatenlijst is -met foto’s van de kandidaten- terug te vinden op de website van DMP Heusden. De partij gaat de verkiezingen in onder het motto Samen doen, samen sterk! De partij hoopt op 16 maart uw vertrouwen te krijgen om de juiste dingen voor de inwoners van Heusden te blijven doen.

De volledige kandidatenlijst DMP Heusden:

1 Martijn van Esch Haarsteeg
2 Johan Meesters Drunen
3 Caren Joosten-Kuijs Vlijmen
4 Jeannette Verhoofstad-Stupers Haarsteeg
5 Noah Brok Vlijmen
6 Ivan van Hemert Vlijmen
7 Joost Meijer Vlijmen
8 Marlies van Bokhoven Drunen
9 Kees van Bokhoven Nieuwkuijk
10 René Broos Heusden
11 Manon Molenschot Drunen
12 Eugène-Emile Kuis Hedikhuizen
13 Janiek Stupers Haarsteeg
14 Michael Lapré Elshout
15 Sanne Verhoeven-Laurs Nieuwkuijk
16 Bauke Bakkers Drunen
17 Lieke van Delft-Durant Drunen
18 Kees van Rooij Drunen
19 Henk Verbeek Nieuwkuijk
20 Jan van de Griend Haarsteeg
21 Arno Klerks Drunen
22 Jan van Oosterhout Haarsteeg
23 Thijs de Laat Vlijmen
24 Raymond Grether Haarsteeg
25 Femke van den Brandt-van Rooij Haarsteeg
26 Ank Hooghiemstra Nieuwkuijk
27 Arlette van Helvoort-van Gestel Haarsteeg
28 Ad Mommersteeg Giersbergen
29 Dinie van Oss-van Beurden Haarsteeg
30 Michel de Bie  Vlijmen
31 Joshua Bax Haarsteeg
32 Tonnie Schel Elshout

 

Menu