DMP Heusden is dé lokale politieke partij in de gemeente Heusden. Dit zie je goed terug in de afspiegeling van jong en oud op de kandidatenlijst van DMP. Op de kandidatenlijst zijn maar liefst vijf kandidaten terug te vinden die jonger zijn dan 27 jaar. Elke jongeren kandidaat brengt zijn of haar eigen expertise en achterban mee. Op deze manier probeert DMP goed op te komen voor alle jongeren in de gemeente Heusden.

De JongDMP’ers op de kandidatenlijst zijn:
Nr. 5: Noah Brok (20) uit Vlijmen;
Nr. 11: Manon Molenschot (21) uit Drunen;
Nr. 13: Janiek Stupers (24) uit Haarsteeg;
Nr. 16: Bauke Bakkers (22) uit Drunen;
Nr. 31: Joshua Bax (26) uit Haarsteeg.

Op onze website www.dmpheusden.nl is meer informatie over deze kandidaten te lezen. Bij DMP Heusden geldt de regel: de meeste stemmen gelden. Dus de kandidaat met de meeste stemmen komt, ongeacht de positie op de lijst, in de gemeenteraad. Met uw stem heeft u dus direct invloed.

JongDMP staat voor alle scholieren, starters en studenten
De jongeren van DMP Heusden weten goed wat er onder hun leeftijdsgenoten speelt. Daarom hebben zij ook input geleverd en hebben ze zelfs een eigen hoofdstuk in het verkiezingsprogramma. JongDMP gaat de komende jaren voor meer starterswoningen, goed onderwijs en goede sportvoorzieningen. Daarnaast moet de gemeente Heusden de komende jaren verduurzamen om de gemeente goed door te kunnen geven aan de volgende generaties. JongDMP werkt niet alleen voor, maar vooral samen met jongeren in de gemeente. Recentelijk hebben zij gesprekken gevoerd op het d´Oultremontcollege over wat er in de gemeente beter kan. Een aantal van deze onderwerpen zijn terug te vinden in het verkiezingsprogramma, zoals het verbeteren van het kruispunt bij het d´Oultremontcollege of het breder inzetten van jongerenwerkers.

Successen van JongDMP
Na de oprichting van JongDMP in 2016 hebben zij zich voortdurend ingezet voor jongeren in de gemeente. JongDMP is ontstaan uit de visie dat vertegenwoordiging in alle leeftijden belangrijk is. DMP wil jongeren een podium bieden waarbij ze hun stem kunnen laten horen, meedenken, beslissen en ontwikkelen.Met Noah Brok (20) leverde JongDMP in 2018 het jongste gemeenteraadslid van Nederland in de Heusdense gemeenteraad. Vanaf dat moment heeft JongDMP zich ingezet voor het plaatsen van lantaarnpalen bij het viaduct tussen De Hoeven in Haarsteeg en de Mariëndonkstraat in Elshout. Daarnaast hebben zij ervoor gezorgd dat jeugdmedailles worden uitgereikt aan jongeren. Hebben zij zich ingezet voor betere sportveldjes, heeft JongDMP een motie ingediend om jongeren meer bij de politiek te betrekken én hebben zij zich ingezet voor meer betaalbare starterswoningen. De komende jaren willen zij daar graag mee door gaan. Samen doen, samen sterk!

Menu