Afgelopen raadsvergadering stond het uitvoeringsplan voor beweeg- en ontmoetruimtes in onze gemeente op de agenda. Een mooi plan waarbij bewegen maar zeker ook de verbinding en ontmoeting centraal staan. Dit uitvoeringsplan is een uitwerking van de eerder vastgestelde ‘Visie opbeweeg- en ontmoetingsruimte’, die is gebaseerd op het gedachtegoed ‘Heusden bouwt samen metinwoners aan goed bereikbare beweeg- en ontmoetlocaties’.Het uitvoeringsplan geeft kaders voor wat betreft veiligheid, ondergronden, samenwerking met groenen water en participatie en communicatie. Het bevat ook een globale planning voor de wijken, metdaarbij het aantal locaties dat wordt aangepakt en het budget per wijk.Echter hadden we vanuit DMP nog een aanvullend verzoek aan het College.

We zien helaas dat steeds meer gezinnen financiële druk ervaren. Kosten voor een uitje naar een pretpark zijn enorm gestegen maar ook relatief goedkopere uitjes naar een speeltuin met horecagelegenheid kosten al snel een hoop geld. In het onderwijs loopt de discussie over de ouderbijdrage die voor veel ouders niet meer op te brengen isVanuit die optiek kijken we naar Rosmalen:daar is een groep betrokken vrijwilligers en sponsoren een aantal jaren geleden aan de slag gegaan en hebben een prachtige uitgebreide speeltuin (’t Kwekkeltje) gerealiseerd die vele speelmogelijkheden bieden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook is het mogelijk om hier tegen een relatief laag bedrag van € 1,50 per kind gebruik te maken van het paviljoen wat bij de speeltuin hoort. Op deze wijze is het mogelijk om een betaalbaar kinderfeestje te organiseren of een uitje met school. Tevens heeft zo’n plek een prachtige verbindende werking tussen mensen – jong en oud maar ook in de verbinding tussen verenigingen en ondernemers die met elkaar deze prachtige plek hebben gerealiseerd. Wij zouden dat de inwoners van Heusden ook van harte gunnen!

Middels een motie, die unaniem werd aangenomen, heeft DMP-raadslid Caren Joosten de wethouder opgeroepen om te onderzoeken of een soortgelijk initiatief ook kans van slagen heeft in de gemeente Heusden. Zo’n initiatief valt en staat natuurlijk met betrokken vrijwilligers die er met elkaar de schouders onder willen zetten. We hopen als DMP op een mooi uitkomst! Heb je hier ideeën over of wil je meedoen stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Menu